Welkom bij Hartekracht Yoga

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & BrummenHet is hartje zomer. De zon warm, de bloei uitbundig. Het nodigt uit los te laten, op te gaan in de omgeving, meegenomen te worden door wat zich aandient.

Voor Hartekracht Yoga dient zich verandering aan: voorlopig zullen de Yogalessen verzorgd door mij, Ruby, stoppen.

Er blijft gelukkig een mooi lesaanbod, gegeven door twee geweldige docenten Hannemiek van Helsdingen en Heidi van Nieuwenhoven! Zie voor informatie en aanmelding hiervoor het rooster.

Daarbij blijven ook de deuren van Studio Hartekracht, aan de Paulus Potterstraat 12D, open!

(De meeste informatie op deze website is op dit moment niet aan de orde.)

Yoga helpt je lekker en gezond in je lijf te zitten, bewust te zijn en het leven ten volle te leven!

Door het pad van yoga ontwikkel je bewust aanwezig zijn en zal je meer vrijheid en plezier ervaren. Yoga betekent Eenheid, verenigen. 

Hartekracht Yoga biedt een fijne, veilige ruimte voor een gezamenlijke yoga beoefening. De lessen worden op een rustige plek gegeven, dichtbij de stadskern van Zutphen, in een vrijstaand pand aan de Paulus Potterstraat 12d. Route

Lessen beginnen met een korte aandacht oefening, gevolgd door het losmaken van spieren en gewrichten. Verschillende asana’s (houdingen) en pranayama’s (adem-energieoefeningen) komen aan bod. Beweging en ademritme zijn hierin nauw met elkaar verbonden. De les eindigt met een liggende ontspanning, zodat de oefeningen kunnen integreren in ons systeem, en een kop thee.

Voor wie

Voor iedereen die soepelheid, vitaliteit, centrumkracht, ontspanning en een diepere eenheid wil ervaren. Probeer verschillende lessen uit om te voelen welke bij jou past.

Voor Ruby van den Berg, eigenaresse en docent bij Hartekracht Yoga / Studio Hartekracht, zijn plezier in bewegen, aandacht voor lichaam, ziel en geest belangrijke elementen in iedere les. Doel is eenheid in onszelf hervinden, zodat onze innerlijke stem en de taal die het lichaam spreekt weer gehoord worden en we ernaar kunnen luisteren.

Naast Ruby geeft Nicoliene de Vries (Yin Yoga) les. Zie rooster.

Over de verschillende lessen 

 • Hatha Yoga is een onderdeel van het eeuwenoude en veelomvattende systeem van Yoga. Het is aandachtig en ontspannen bewegen en is erop gericht bewustzijn en harmonie te brengen in lichaam, ziel en geest, ook in het dagelijks leven. Hatha Yoga is de basis van alle yogastromingen.
 • In Yin Yoga, een zachte ontspannen vorm van yoga, worden zittende en liggende asana’s langer aangehouden, waarmee het lichaam op een dieper niveau wordt aangesproken, bindweefsel en meridianen worden gestimuleerd. Het geeft de soepelheid en vloeibaarheid terug aan onze bewegingen. Yin yoga is tegelijkertijd een prachtige vorm om volkomen aandachtig aanwezig zijn te beoefenen.
 • In Zachte Hatha Yoga keren we terug naar onze ontspannen natuur en benaderen we yoga vanuit overgave. Het is een rustige, ontspannende vorm die past op momenten dat we behoefte hebben aan rust, diepere verbinding en herstel.
 • Hatha Flow Yoga is een meer dynamische vorm van yoga, waarbij de houdingen, synchroon met het ademritme, vloeiend in elkaar overgaan. Hierbij worden ook de houdingsspieren en de core versterkt, waarmee we onszelf opgericht, krachtig en stabiel houden. Daarnaast  ontwikkelen we warmte waarmee het lichaam ondersteund wordt in o.a. afvoer van afvalstoffen en het verbeteren van conditie.

Voordelen van yoga

 • OntspanningHatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen
 • Stressverlaging
 • Innerlijke ruimte
 • Versterking van lichaam
 • Versterking van immuunsysteem
 • Bevordering gezondheid
 • Bevordering soepelheid
 • Bevordering regelmatig ademritme
 • Toename aandacht aanwezig zijn
 • Helend

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen“Het is bijzonder om in yoga te ervaren dat er te midden van alle verschijning, verandering en beweging een punt is van rust, vrede en liefde. Yoga brengt mij plezier, verbinding, gezondheid en balans. Het vergroot mijn bewustzijn, stilte en ademruimte. Het inspireert mij om me steeds te blijven ontwikkelen, als mens en als yogadocente. Deze inspiratie en alle voordelen die het beoefenen van yoga brengt wil ik graag met je delen.”

Namasté, Ruby