Wie is …

Hartekracht Yoga

Wanneer je je hart volgt, klopt alles. Deze spreuk kwam ik onlangs tegen en het drukt voor mij de onmetelijke kracht van het hart uit.

Weet je dat de vibraties van het hart vele malen sterker zijn dan die van het hoofd, de hersenen en een grote reikwijdte heeft? Weet je dat de kracht van dankbaarheid liefde, verbondenheid en geluk genereerd en hoe dankbaarder je je voelt, hoe warmer en groter het hart lijkt te worden, ruim en licht? Weet je dat we beslissingen maken met het hart, om ze vervolgens met het hoofd te verklaren? Weet je dat het hart ons hoofd en onze handen met elkaar verbindt?

_DSC5599Ik heb in de naam Hartekracht de onmetelijke kracht van het hart enerzijds en de kracht, de energie en vitaliteit, prana in het lichaam, als voertuig voor onze ziel en als fundament, anderzijds willen vangen. Het lichaam is het fundament, geeft de stevigheid en basis. Daarin kan het hart bezieling brengen en kunnen we ons verbinden met het leven en de mensen om ons heen. Ik hoop dat de yogalessen die ik verzorg jou inspireren en jou bewustzijn van jouw eigen hartritme en hartekracht vergroten en versterken!

Even voorstellen

Yoga Zutphen

Mijn naam is Ruby van den Berg. Nadat ik moeder van een prachtige dochter werd ben ik yogalessen gaan volgen, die op een diep ontspannende en vrije manier werden gegeven. Het was heerlijk me weer meer verbonden te voelen met mijn lichaam en te ervaren hoe weldadig het is gewoon rustig bewust te ademen en waar te nemen hoe het op dit moment is. Niets mee en niet minder.

Een aantal jaar geleden werd mijn lichaam ziek en kwam ik een poosje in het ziekenhuis. Ik voelde hoe het lichaam aan vitaliteit kon verliezen. En ik voelde ook hoe de ommekeer kwam, hoe ik net zo wonderbaarlijk en krachtig weer op kon krabbelen! Met hulp van medicatie kon ik weer aansterken. Om dit proces te ondersteunen volgde ik yogalessen en kwam mijn liefde en enthousiasme voor deze mooie, fijne manier van verbinden, herstellen en vitaliseren weer terug.

Zo volgde ik een driejarige hatha yoga docenten opleiding bij Ananda Yogacentrum in Ellecom. Ik begon met het geven van lessen en startte op 21 juni 2014, op de langste dag van het jaar, mijn eigen praktijk Hartekracht Yoga. Later volgde ik de Yin Yoga and Meditation Teacher Training bij Stillness in Yoga te Doorn. In de zomer van 2018 volgde ik blok 1 van de Yoga Teacher Training bij Yoga Gita in Brighton. Daarnaast heb ik steeds lessen en cursussen gevolgd, zoals Thaise Yoga Massage, Yoga Nidra en meer.

Op 1 juli 2017 gingen de deuren van Studio Hartekracht open, een plek waar niet alleen verschillende yogalessen, maar heel veel meer wordt aangeboden, door verschillende inspirerende mensen. Zo heeft de studio inmiddels echt ‘handen en voeten’ gekregen en groeit en bloeit het!

Ik beschouw mijn persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling als yogadocente als een doorlopend proces dat ik met heel veel plezier en toewijding ga!

Namasté