Welkom bij Hartekracht Yoga

Hatha, Yin, Zachte Hatha en Vinyasa Yoga

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen

Yogabeoefening helpt je lekker en gezond in je lijf te zitten, bewust te zijn en het leven ten volle te leven!

Door het pad van yoga te volgen ontwikkel je volledige aanwezigheid in het moment en hierin vrijheid, vreugde en plezier ervaren. Yoga is vereniging van bewustzijn met natuur, met dat wat zich manifesteert. 

Hartekracht Yoga biedt je een veilige plek om met yoga meer ontspanning en evenwicht in je leven te brengen, je gezond, vitaal en energiek te voelen en een diepere verbinding te ervaren.

Meld je hier aan voor een proefkaart van twee lessen.

Zie ook de Hart Loper Oktober: agenda Studio Hartekracht.

De lessen worden gegeven nabij de stadskern van Zutphen, in een vrijstaand pand aan de Paulus Potterstraat 12d. Vindt hier de Route

De lessen beginnen met een korte aandacht oefening, gevolgd door het losmaken van spieren en gewrichten. Verschillende asana’s (houdingen) en pranayama’s (adem-energieoefeningen) komen aan bod. Beweging en ademritme zijn hierin nauw met elkaar verbonden. De les eindigt met een liggende ontspanning, zodat de oefeningen kunnen integreren in ons systeem. Voor wie wil is er na afloop een kop thee.

Voor wie

Iedereen die soepelheid, vitaliteit, centrumkracht, ontspanning en een diepere eenheid wil ervaren is welkom. Probeer gerust verschillende lessen uit om te voelen wat bij jou past.

Voor Ruby van den Berg, eigenaresse en docent bij Hartekracht Yoga / Studio Hartekracht, zijn plezier in bewegen, aandacht voor lichaam, ziel en geest belangrijke elementen in iedere les. Doel is eenheid in onszelf hervinden, zodat onze innerlijke stem en de taal die het lichaam spreekt weer gehoord worden en we ernaar kunnen luisteren.

Naast Ruby verzorgen ook Nicoliene de Vries en Lotte de Monte een aantal lessen per maand (zie rooster).

Over de verschillende lessen 

 • Hatha Yoga is een onderdeel van het eeuwenoude en veelomvattende systeem van Yoga. Het is aandachtig en ontspannen bewegen en is erop gericht bewustzijn en harmonie te brengen in lichaam, ziel en geest, ook in het dagelijks leven. Hatha Yoga is de basis van alle yogastromingen.
 • In Yin Yoga, een zachte ontspannen vorm van yoga, worden zittende en liggende asana’s langer aangehouden, waarmee het lichaam op een dieper niveau wordt aangesproken, bindweefsel en meridianen worden gestimuleerd. Het geeft de soepelheid en vloeibaarheid terug aan onze bewegingen. Yin yoga is tegelijkertijd een prachtige vorm om volkomen aandachtig aanwezig zijn te beoefenen.
 • In Zachte Hatha Yoga keren we terug naar onze ontspannen natuur en benaderen we yoga vanuit overgave. Het is een rustige, ontspannende vorm die past op momenten dat we behoefte hebben aan rust, diepere verbinding en herstel.
 • Hatha Flow Yoga is een meer dynamische vorm van yoga, waarbij de houdingen, synchroon met het ademritme, vloeiend in elkaar overgaan. Hierbij worden ook de houdingsspieren en de core versterkt, waarmee we onszelf opgericht, krachtig en stabiel houden. Daarnaast  ontwikkelen we warmte waarmee het lichaam ondersteund wordt in o.a. afvoer van afvalstoffen en het verbeteren van conditie.

Voordelen van yoga

 • Ontspant
 • Verlaagt stressSavasana
 • Geeft innerlijke ruimte
 • Versterkt het lichaam
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Bevordert gezondheid
 • Geeft soepelheid
 • Geeft een regelmatige adem
 • Maakt bewust
 • Vergroot aandacht
 • Is helend

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen“Ik ben dankbaar dat yoga, in de brede zin van het woord, in mijn leven verweven is. Het is bijzonder om in yoga te ervaren dat er te midden van alle verschijning, verandering en beweging een punt is van rust, vrede en liefdevolle aanwezigheid. Yoga brengt mij plezier, verbondenheid, een grotere gezondheid en balans in mijn leven. Het geeft mij meer bewustzijn, stilte, ademruimte. Het inspireert mij om me steeds te blijven ontwikkelen, als mens en als yogadocente. Deze inspiratie en alle voordelen die het beoefenen van yoga brengt wil ik graag met je delen.”

Namasté, Ruby