Aanbod

Hatha Yoga

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen

Een les waarin zowel de beweging wordt gevonden in series als de Zonnegroet, als waarin verstilling wordt ervaren in aangehouden houdingen. Hierbij wordt de natuurlijke adembeweging gevolgd en steeds opnieuw afgestemd op aanwezig zijn, ervaren, openen en loslaten van spanning. Zowel stabiliteit als moeiteloosheid en hoe dat te vinden zijn belangrijk in iedere houding. De Yoga Sutras van Patanjali zijn een grote bron van inspiratie.

Yin Yoga

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen

Yin Yoga kent rustige bewegingen en verstillende houdingen, die voor langere tijd worden aangehouden.
Zo worden diepliggend spier- en bindweefsel zacht gestrekt en gehydrateerd en blijven gewrichten soepel. Spanningen en blokkades kunnen verzachten en oplossen.

Yin Yoga geeft ruimte om veranderingen in lichaam en geest waar te nemen, het bewustzijn te vergroten en de gevoeligheid, de subtiliteit van het lichaam beter en dieper op te merken. Het laat je jezelf ontmoeten daar waar je bent, precies zoals het is, in al haar eenvoud, complexiteit en schoonheid.

Grondlegger van Yin Yoga is Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. Zijn inzichten zijn gebaseerd op onderzoek en geschriften van Hiroshi Motoyama, yogi en wetenschapper met veel kennis en ervaring van energiebanen en acupunctuur.
In de lessen komt daarom de Traditionele Chinese Geneeskunde naar voren. Daarnaast zijn de lessen geïnspireerd door Sarah Powers, die boeddhisme en mindfulness in Yin Yoga bracht.

Zachte Hatha Yoga – Restorative

Een les waarin we in eenvoud, zachtheid en rust ons lichaam bewegen, verkennen en voelen. Er is ruimte en tijd om in de verschillende yoga houdingen te ontspannen, af te stemmen en stress vrij te geven. Het lichaam kan herstellen en terugkomen in haar/zijn natuurlijke staat. Zo kan er weer een (diepere) verbinding ontstaan met lijf, voelen, de ruimte achter het denken en onze intuïtie.

Hatha Flow Yoga

Yoga Zutphen Warnsveld Brummen Eefde Vorden Voorst

In Hatha Flow Yoga gaan de asanas op het ritme van je adem vloeiend in elkaar over. Het is als een soepele, dynamische dans, waarbij de natuurlijke adembeweging gevolgd wordt. Zowel kracht als zachtheid, stabiliteit en flexibiliteit worden groter. De aandacht wordt als vanzelf meer in de houdingen, in de bewegingen gebracht, en verbonden met adem, waardoor het je helpt verankeren in het hier en nu.

Indiase Hoofd Massage

Een Indiase Hoofd Massage – Shiro Abhyanga – is een ontspannen, helende, met liefde en zorg gegeven massage van hoofd, nek, bovendeel van borst en rug en schouders.

Bij de ayurvedische massagetechnieken wordt warme olie gebruikt. Stevige druk wordt afgewisseld met zachte strijk bewegingen. Zo ontstaat er een diepe ontspanning in hoofd, gezicht, nek, schouders, bovenrug, borst en armen.

Door stress of een verkeerde houding zien we vaak dat spanningen zich in deze gebieden vastzetten met klachten in nek, schouders en hoofd tot gevolg. Heerlijk hoe door deze  zachte en effectieve massagemethode je weer rust, ruimte en een diepe ontspanning kan ervaren.

In de oude ayurvedische geschriften wordt deze massage geëerd omdat het

 • het hoofd ontspant
 • een positief effect heeft op hersenen en zenuwstelsel
 • concentratie bevordert
 • denken tot rust brengt
 • een mooie en gezonde uitstraling en schoonheid bevordert
 • goede doorbloeding in het hoofd bevordert, o.a. prana en zuurstof
 • schedel schoon en gezond houdt
 • ruimte geeft aan nieuwe spirituele ervaringen
 • ontspanning geeft bij het ervaren van fysieke en emotionele stress
 • helpt om nek- & schouderklachten te verminderen
 • diepe nachtrust bevordert
 • helpt om vanuit het hoofd in het lichaam te zijn en zo een goede ‘aarding’ ervaart

De massage wordt ontvangen vanaf een stoel en duurt ongeveer een uur.
Het tarief is €60
Het kan aan huis, als je dat fijn vindt 🙂
Wil je het eens ervaren? Van harte welkom!

Wat anderen ervaren

Vandaag kreeg ik een eerste Indiase Hoofd Massage van Ruby, en waarschijnlijk niet de laatste. Het was heel fijn. Het voelde als een aandachtig ritueel waarin Ruby vanuit zachtheid en afstemming met haar hele wezen ruimte gaf, om energie als vanzelf in balans te laten komen. Omgeven door heerlijke geuren, aangeraakt door warme handen en pure warme olie werd ik gevoed, kwam ik tot rust, in een tijdloosheid en in een diepe ontspanning. Judith van den Berge, ViaLiefde Coaching

De massage was fijn ontspannen. Ruby masseert vol zorg en aandacht. Met een hoofd vol olie heb ik heerlijk geslapen. Anita Kuipers

Ruby weet een fijne, verzorgde en ontspannen sfeer te creëren waardoor ik me vanaf het begin kon ontspannen. De massage met de warme olie heb ik ervaren als een weldadig cadeau voor mezelf. Naast dat ze het hoofd en de nek masseert neemt ze o.a. ook het gezicht mee in de massage; voor mij een gebied waar zich snel spanning vastzet en wat anders niet zo snel aan bod komt, een zeer waardevolle aanvulling dus. Het voetenbadje maakte het helemaal af. Na de massage voelde ik me diep geaard en ontspannen. Kortom echt een aanrader voor iedereen die zichzelf een fijn cadeau wil doen. Ellen Swaan

Indiase Hoofd Massage Zutphen Hartekracht Yoga

Ruby heeft heerlijke handen en een fijne energie. Daardoor kon ik de Indiase Hoofd Massage met een diepte ontvangen die me naar tijdloosheid en overgave bracht. Het haalt je helemaal uit je hoofd en in totale ontspanning. Lotte van Kessel

Wat een verwennerij! Ik vond het  een  heerlijke massage, voelde me daarna prettig ontspannen.  Vooral het masseren van mijn keel en gezicht vond ik bijzonder, intiem ook wel. Het zijn plekken waar ik normaal gesproken weinig wordt aangeraakt, in ieder geval niet met dit soort aandacht (en zoveel olie!). Ruby  heeft een zachte, rustige manier van doen,  maar kan stevig masseren waar dat nodig is. Heel fijn, dankjewel! Marianne Plug

Individuele Yoga Sessie

Een individuele Yoga sessie, die volledig afgestemd is op jouw vraag, jouw behoeften, jouw lichaam en jouw ziel.

Individuele TRE Sessie

TRE staat voor Tension and Trauma Releasing Exercises. Het is een zeer eenvoudige zelfhulp methode, waarbij spanning, die door langdurige stress en/of een trauma in het lichaam vast werd gehouden, weer los te laten. Hiervoor worden een aantal fysieke oefeningen aangereikt, die maken dat het natuurlijk ontspanningsmechanisme van het lichaam weer zijn/haar werk zal doen.

Het vrijgeven van spanning gebeurt door natuurlijke tremoren – trillen van spieren, spiergroepen in het lichaam. De uitwerking is als een massage vanuit het lichaam zelf! Daarmee kan het diep ontspannen en veel ruimte geven.

TRE is geen mentale aangelegenheid. Juist omdat de spanning via het onbewust zijn het lichaam is ingekomen, wordt ook niet het denken aangesproken om de spanning weer vrij te geven. Je mag hier vertrouwen op de wijsheid van het lichaam.

Yoga Adem Therapie

Wanneer we gezond en in balans zijn, stroomt adem vrij in en door het lichaam. Op het moment dat we stress ervaren, bouwen we spanning op in ons lichaam, waardoor de adem verandert, wordt vastgehouden, oppervlakkig wordt. Dit leidt tot verminderde levenskracht, vermoeidheid, een vermindert contact met het lichaam en koude in het lichaam. Als dit aanhoudt, de vitaliteitsstroom langdurig wordt geblokkeerd, kunnen allerlei klachten en ziektes tot uiting komen.

Yoga adem therapie of begeleiding is een manier om diepe ontspanning te ervaren en een groter bewustzijn te verkrijgen van het lichaam en dat wat er in het lichaam leeft. Door middel van het zacht neerleggen van de handen op verschillende plaatsen van het lichaam wordt de adem begeleid, verdiept en verruimt. Adem, energie en bewustzijn zijn nauw met elkaar verbonden. Door op een gerichte manier de adem te begeleiden en de ademruimte te vergroten, kunnen blokkades in het lichaam worden verlicht of opgelost en kan de energie opnieuw stromen.

Tijdens de sessie wordt je eerst op een zachte manier gegrond met hulp van lichte druk over de hele achterzijde van je lichaam. Dan wordt je uitgenodigd je bewust te worden van en je te verbinden met verschillende lichaamsdelen. Dit gebeurt door stap voor stap, met zachte aanraking van de gever, met aandacht naar deze plaatsen ’toe te ademen’. Hierdoor kan spanning geheel of gedeeltelijk worden vrijgegeven en kan de levensenergie van binnenuit weer krachtiger en vollediger gaan stromen. Daarmee wordt herstel en genezing aangezet. Tevens is een diepe rust en een gevoel van verbondenheid het gevolg.

Testimonial

“Door de Yoga Adem Therapie sessie die ik van Ruby heb gekregen werd ik mij weer bewust van mijn hele lichaam en het geheel dat het vormt. Op een zachte en warme manier weet Ruby de energie weer te laten stromen. Na de sessie was ik van de hoofdpijn af waar ik die dag mee wakker was geworden. In de dagen na de sessie voelde ik nog de nawerking in de vorm van meer bewustzijn en ontspanning in mijn lijf. Dank je wel Ruby.”  E.S.