Over mij

Het hoofd zegt: ‘Ik ben alles.’ Het hart zegt: ‘Zonder al het andere ben ik niets.’ Deze zinnen drukken voor mij de onmetelijke kracht van het hart uit: er is geen oordeel, alles mag er zijn, alles komt en gaat volgens het ritme van leven, er is harmonie, liefde en dankbaarheid.

Hatha, Yin, Restorative en Power Yoga Zutphen, Warnsveld & Brummen

Weet je dat de vibraties van het hart vele malen sterker zijn dan die van het hoofd, de hersenen en een grote reikwijdte heeft? Weet je dat de kracht van dankbaarheid liefde, verbondenheid en geluk genereerd en hoe dankbaarder je je voelt, hoe warmer en groter het hart lijkt te worden, ruim en licht? Weet je dat we beslissingen maken met het hart, om ze vervolgens met het hoofd te verklaren? Weet je dat het hart ons hoofd en onze handen met elkaar verbindt?

Ik heb in de naam Hartekracht de onmetelijke kracht van het hart én de vitaliteit in het lichaam – voertuig voor onze ziel – willen vangen. Het lichaam is ons fundament, geeft stevigheid en basis. Daarin kan het hart bezieling brengen en kunnen we ons verbinden met het leven om ons heen. Ik hoop dat mijn yogalessen je inspireren en jouw bewustzijn van je eigen hartritme en hartekracht vergroten en versterken!

Yoga laat mij ervaren dat er middenin alle verschijning, verandering en beweging een punt is van rust, vrede en liefde. Yoga brengt mij plezier, verbinding, gezondheid en balans. Het vergroot mijn bewustzijn, stilte en ademruimte. Het inspireert mij om me steeds te blijven ontwikkelen, als mens en als yogadocente. Deze inspiratie en alle voordelen die het beoefenen van yoga brengt, wil ik graag met je delen.

Mijn naam is Ruby van den Berg. Nadat ik moeder van een prachtige dochter werd ben ik yogalessen gaan volgen. Het was heerlijk me weer meer verbonden te voelen met mijn lichaam en te ervaren hoe weldadig het is gewoon bewust te ademen en aanwezig te zijn in het moment. Niets mee en niet minder.

In 2011 was mijn lichaam heel ziek. Ik voelde hoe het lichaam aan vitaliteit kon verliezen. En ik voelde ook hoe de ommekeer kwam, hoe ik net zo wonderbaarlijk en krachtig weer op kon krabbelen! Met hulp van medicatie kon ik weer aansterken. Om dit proces te ondersteunen volgde ik yogalessen en kwam mijn liefde en enthousiasme voor deze mooie, fijne manier van verbinden, herstellen en vitaliseren weer terug.

Zo volgde ik een driejarige Yoga Docenten Opleiding bij Ananda Yogacentrum in Ellecom en begon met lesgeven.

Op 21 juni 2014, op de langste dag van het jaar, opende ik mijn eigen praktijk Hartekracht Yoga.

Later volgde ik de Yin Yoga and Meditation Teacher Training bij Stillness in Yoga te Doorn.

In 2019 rondde ik de 200 uur Yoga Teacher Training bij Yoga Gita af. 

Daarnaast heb ik steeds lessen en cursussen gevolgd, zoals Tension and Trauma Releasing Exercises (TRE), Thaise Yoga Massage, Yoga Nidra, Acro Yoga, Indian Head Massage en meer.

Op 1 juli 2017 gingen de deuren van Studio Hartekracht open. Na een aantal jaar van groei en bloei, waarin ik met veel plezier in de studio werkte, droeg ik in september 2022 het stokje van verhuur over. De plek draagt nu de naam Ruimte voor Verwondering.

Momenteel volg ik Yin Yoga 2A aan Stillness in Yoga én de Opleiding Ayurvedische Massage: Abhyanga bij Ananda Yoga Centrum.

Namasté